Şirvanşahlar Sarayı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün içerişehir (eskişehir) bölgesinde yer alır. Saray, Yakındoğu’nun ve Asya taş mimarisinin en göz alıcı örneklerinden kabul edilmektedir. Yapı; 15 yüzyılda Şirvanşahlar hanedanının Şah’ı İbrahim HALİLULLAH tarafından yaptırılmıştır. Saraydaki bölümlerin her birinin farklı zamanlarda inşa edildiği düşünülmektedir. Saray 52 odalı olup iki katlıdır, üst kat Şah ve ailesinin yaşam alanı, alt kat ise sarayın ihtiyaçlarının karşılandığı çeşitli bölümlerden oluşmaktadır. Saray binasının en alt katın da saray halkının kullanımı için bir hamam ve yerin altında 34 basamakla inilen bir su deposu mevcuttur. Saray 3 avlulu ve 6 bölümden oluşan bir yapılar kompleksi şeklindedir. İlk avluda Harem ve Divanhane, orta avluda büyük kapı olarakta bilinen Murad Davraza’sı (III. Murad zamanında inşa edilmiş ve yapıyla eklenen son ilave olma özelliği taşır.) bulunur.

Şirvanşah’ın çocuklarının eğitim gördüğü Keykubat Mescid Medresesi (1918’de çıkan yangında tamamen yanmıştır) ve saray alimi olarak ün yapmış Seyid Yahya Bakuvi’nin türbesi bulunmaktadır (Şah ve aile fertlerinin defnedildiği türbe).

2000 yılında Baküdeki içerişehir bölgesi ve kız kulesi ile birlikte UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır.

1964 yılında müzeye dönüştürülen sarayda zengin halı koleksiyonu, şahlara ait özel eşya koleksiyonları ve göz alıcı vitrayları görülmeye değer zenginliktedir.